kleopetranın aşk iksiri sığla yağı

sigla yagi faydalari

SIĞLA YAĞI NEDİR SIĞLA YAĞININ FAYDALARI VE ZARARLARI SIĞLA YAĞI NASIL KULLANILIR

Sığla yağı, Eğe bölgesinde yetişen günlük ağaçlarından elde edilen ve güzel kokulu sıvı anlamına gelen şifalı bir bitki yağıdır. Bu ağaçların odunlaşmış gövdesi üzerinde balzam kanalları vardır. Her ağaçtan iki ya da üç yılda bir, yaz mevsiminde uzunlamasına yarıklar açılarak ağacın güzel kokulu balzamı ve kabukları alınır. Sığla yağı parfümeride, kozmetikte, sabunların, ciklet ve tütünlerin kokulandırılmasında, ayrıca sinnamik asit, sinnamik alkol gibi kimyasal maddelerin doğal kaynağı olarak kullanılmaktadır. Sığla yağından su buharı destinasyonu ile elde edilen nötral uçucu yağ da pek çok değerli doğal esaslı parfümün bileşimine girmektedir. Ağacın balzamı alınmış kabukları buhur adıyla dini törenlerde tütsü olarak yakılır. Farmakolojik olarak da geniş bir kullanım alanına sahip olan sığla yağının Avrupa’da 17. yüzyılda ilaç olarak kullanılmaya başlandığı bilinmektedir.

Tarihte Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın “aşk iksiri” ve parfüm olarak kullandığı sığla yağı, Hipokrat döneminden beri ilaç olarak da kullanılmıştır. Eski Mısırlılar sığla yağını mumyalama işlemleri sırasında da kullanmışlardır. Batmış Fenike gemilerinden çıkarılan içi sığla yağı dolu amforalar geçmişte sığla yağının Akdeniz ticaretinde önemli bir yer tuttuğunu göstermektedirler.

Sığla Yağı Faydaları:

* Sığla yağı iyi bir antiseptiktir.
* Başta mide ülseri olmak üzere, mide hastalıklarında faydalıdır.
* Ülser, gastrit, reflü gibi mide ya da bağırsak rahatsızlıklarında yararlıdır.
* Üst solunum yolu hastalıklarında kullanılır.
* Romatizma ağrılarını azaltmakta etkilidir.
* Mikrop öldürücü etkisi ile özellikle uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında faydalıdır.
* Cildi yumuşatır ve rahatlatır.
* Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
* Sünnet olan çocuklarda yara iyileştirici olarak kullanılmıştır.
* Çiğnenirse dişetlerini güçlendirir.
* Eczacılıkta, parfümeride ve ayrıca buhur olarak kilise vb. yerlerde kullanılır.
* Kuru yongaları çeşitli ayinlerinde tütsü olarak kullanıldığından ağaca “günlük ağacı” denir.

Sığla Yağının Zararları:

Hamile ve emzikli kadınlar, 13 Yaş altındaki çocuklar, Kalıcı rahatsızlığı olanlar ve düzenli ilaç kullanan kişiler doktora danışmadan kullanmamalıdır.Bugüne kadar herhangibir yan etkisine rastlanılmamıştır. Fakat Mideniz için çok fazla oranda yerseniz ağrı hissedebilirsiniz. Bir süre sonra geçecektir. Yine beklemediğiniz bir etki görürseniz doktora başvurunuz.

Sığla Yağı Nasıl Kullanılır:

* Mide için Sığla Yağını Sabah kahvaltıdan önce, 1 çay kaşığı şekilde yiyerek kullanınız. Yemeden önce mutlaka 1-2 dakika boyunca karıştırmayı unutmayın. Eğer bal kullanmamanız gereken bir rahatsızlığınız var ise saf olarakta kullanabilirsiniz.

* Vücudunuzdaki yaralar için kullanacaksanız yaranın bulunduğu nokta üzerine ince bir kalıp olacak şekilde sığla yağı sürtün. 1 saat kadar beklettikten sonra temizleyiniz. Sığla yağı varken güneşe çıkmamaya özen gösterin.

* Sığla ağacının kabukları günlük ya da buhur olarak adlandırılır ve tütsü olarak kullanılır. Sığla Yağı ise ilaç olarak ve parfüm yapımında kullanılır

* Kuru üzümle birlikte yenirse zihni açar öksürüğü keser ve kusmayı önler Ter kokularını gidermekte etkilidir

* Bu yağ, parfümeride sabitleyici (fiksatör) olarak kullanılmaktadır. Yani parfüm içersindeki güzel kokuların uçmamasını sağlar. Bu nedenle sığla yağı parfüm sanayinde önemli bir hammaddedir. Bunun yanı sıra sığla yağıyla yapılan sabunlar cilt yumuşatıcı etkiye ve güzel kokuya sahiptir.Çeşitli kaynaklardan derlenmiştir. www.kadilariz.com

 


 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz asla paylaşılmaz. Gerekli alanlar işaretlenmiştir *